۱۸۶۰ قلم محصول دارویی شامل ۵۵۹ نوع دارو در کشور تولید میشود که براساس آمار، ۲۵۰ واحد تولیدی در حوزه تولید داروها، واکسن ها و مواد افزودنی به خوراک دام فعال بوده و از این تعداد ۱۱ واحد مربوط به تولید واکسن دام وطیور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، کشور ایران در طول 44 سال انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف توانسته به دستاوردهای بزرگی دست یابد که یکی از این عرصههای مهم کشور ما، عرصه علمی و تحقیقاتی است که امروز در حرکتی پرسعت به سمت پیشرفت روزافزون قرار گرفتهایم.
کشور اسلامی ایران در حوزه تولید داروها و واکسنهای مربوط به دام و طیور یکی از کشورهای مهم در منطقه و دنیا است که در این حوزه در زمره کشورهای صادرکننده داروهای مربوط به دامپزشکی به شمار میرود.
"سیدسعید حسینی" مدیرکل دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ظرفیت تولید داروهای دام و طیور در کشور اظهار داشت: تعداد محصولات دارویی تولیدی در کشور هزار و 860 قلم شامل 559 نوع دارو میشود که تعداد واحدهای تولیدی که در حوزه تولید داروها، واکسن ها و مواد افزودنی به خوراک دام در کشور فعال هستند 250 واحد بوده و از این تعداد 11 واحد مربوط به تولید واکسن دام وطیور است که انواع واکسن مورد نیاز دام و طیور و آبزیان را تولید میکنند.
وی افزود: درحوزه تولید واکسنهای دامی باید بگوییم که تقریباً 95 درصد در داخل کشور تولید میشوند اما درحوزه واکسن هایی که در برای طیور کاربرد دارند 70 درصد وارداتی و 30 درصد تولید داخل هستند که درسال 1402 با برنامه ریزی های انجام شده و با حمایت از این بخش امیدوار به افزایش این سهم و رسیدن به خودکفایی و حتی صادرات هستیم.
حسینی تصریح کرد: وضعیت تولید که وضعیتی که داریم خوشبختانه وضعیت خیلی خوبی هست چون در سالی که قرار دادیم سازمان دامپزشکی برنامه حمایت از تولید و صادرات رو سرلوحه کار قرار داده و از شرکتهای دانشبنیان در راستای تامین نیازهای داخلی وصادرات به کشورهای اطراف حمایت خواهد شد.
مدیرکل دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به حوزه درمان در کشور گفت: تعداد مراکز درمانگاهی کشور در حوزه دامپزشکی4 هزار واحد است که این مراکز در حوزه تشخیص و درمان فعال هستند همچنین 2 هزار و 400 واحد داروخانه و هزار و 500 واحد مایهکوبی در بخشهای خصوصی به دامداران خدمات بهداشتی و درمانی و تشخیص کمک میکنند.
وی ادامه داد: این مراکز و واحدهایی که به عنوان تامین کننده نیازهای غذایی به دامداری هاو مرغداریها کمک میکنند، که نظارت برفعالیت آنها به عهده سازمان دامپزشکی است.
حسینی با اشاره به ظرفیتهای استان مرکزی در حوزه دامپزشکی گفت: فرصتی شد که از یکی از واحدهای تولیدی در شهرستان دلیجان استان مرکزی بازید داشته باشیم واز نزدیک با مشکلات این شرکت ودرروند تولید درواحد قرار گیریم، این واحد تولیدی داروهای دامپزشکی و خصوصاً مواد ضدعفونی کننده را تولید می کند که خوشبختانه ضمن کمک به تامین نیازهای داخلی درصد عمده ایی از تولیدات خود را به کشورهای اطراف صادر میکند.
وی ادامه داد: ما در حوزه تولید داروهای دام و طیور چه داروهایی که مورد استفاده است برای جمعیتت دام و طیور وضعیت خوبی داریم، استان مرکزی از استانهای پیشرو از لحاظ تنوع و میزان تولید و تعداد واحد ها و کارخانجات تولید داروی است که به تامین نیازهای داخل کمک و صادرات خوبی هم دارند.
"محمد فتاحی" مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی هم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ظرفیت های استان در تولید داروهای دام وطیور اظهار داشت: استان مرکزی یکی از آستان هایی است که در تولید داروهای دامپزشکی مواد ضدعفونی و سموم دامپزشکی جز استان هایی پیشرو است که تولیدات خوبی دارد به طوری که 26 کارخانه تولید دارو، سموم و مواد ضد عفونی در استان مرکزی داریم که بیش از 350 قلم داروی دامپزشکی درآنها تولید میشود.
وی افزود: استان مرکزی امسال در راستای شعارسال که رشد تولید و مهار تورم نامگذاری شده برنامههایی را برای افزایش تولید در شرکت های تولیدی داروی استان مرکزی درنظر دارد و به خصوص در بخش صادرات برنامه هایی برای صادرات داروهای دامپزشکی تدوین شده است.
فتاحی تصریح کرد: با تولیدات زیادی که در کشور داریم خوشبختانه کمبود دارویی نداریم و بیشتر برنامهریزیها به این سمت است که بتوانیم امسال رشد خوبی درصادرات داروهای دامی داشته باشیم و امروز هم در همین راستا در شهرستان دلیجان از یکی از شرکت های دارویی که تولیدات خوبی دارند و صادرات به کشورهای اطراف دارند بازدید کردیم و مشکلات این واحد تولیدی رااحصا و در راستای حل آنها تلاش خواهیم کرد.
انتهای پیام/711/